Despre Cezar Elisei

Cezar Elisei este nascut in 1982 și este de profesie jurnalist. A absolvit Seminarul Teologic din Iași și apoi a urmat cursurile Facultății de Filosofie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Acum studiază Horticultura la USAMV Iași pentru o mai profundă înțelegere a alimentelor și a tehnologiei de cerestere si preparare a produselor BIO.

Începând cu anul 2005 a lucrat în presa scrisă la mai multe cotidiene și apoi timp de 10 ani a fost reporter la Pro TV Iasi unde a realizat mai bine de 3.500 de materiale de televiziune.

Din anul 2018 face parte din Asociatia BIO Romania.

Autorul a prezentat interes pentru literatură încă din tinerețe, obținând Premiul I la concursul Tinere Condeie, ediția 1999. Interesul pentru scriitură l-a descoperit în momentul în care a decis și schimbarea de atitudine în fața vieții. Toate cele care nu erau în acord cu percepțiile sale despre viață au trebuit schimbate, inclusiv renunțarea la tutun, alcool, zahăr pe de o parte și pe de alță parte recursul la o viață mai tihnită, fără pierderea nopților, cu introspecții mai dese și mai profunde, cu bucurii mai multe și mai calde.

Din luna martie 2018 Cezar Elisei a renuntat la televiziune in favoarea cartilor, angajandu-se la editura Meridiane Publishing, acolo unde lucreaza alaturi de editorul Adriana Nazarciuc, cea care l-a sustinut in calea alimentatiei si a postului.
In 2018 a fost lansata cartea „CALEA MEA. Dieta crestina si alimentatie naturala”, Editura Meridiane Publishing. A organizat mai bine de 10 conferinte pentru promovarea acestei carti si a avut multe aparitii radio – TV si in presa scrisa. In iunie 2018 a participat alaturi de prof.dr. Pavel Chirila la o emisiune la Agro TV unde s-a discutat despre alimentatia naturala in contextul mentinerii sanatatii.
Din anul 2019 face parte din National Health Association din Statele Unite ale Americii.
In anul 2020 a infintat Asociatia Postului Terapeutic, asociatie care militeaza pentru promovarea postului doar cu apa pentru tratarea unor boli in Romania.

In martie – aprilie 2020 Cezar Elisei a tinut un post de 40 de zile cu apa in Romania si in Rusia. In urma acestei experiente a scris cartea „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apa”, carte lansata pe 2 august la Manastirea Trei Ierarhi din Iasi.
In iunie 2020 a facut un pelerinaj pedestru Iasi – Constanta timp de 10 zile in care nu a consumat decat apa pentru a dovedi puterea postului negru cu apa.

„Jurnalul” in 2020 a fost un bestseller national, fiind vandute 5.000 de exemplare doar in primele 40 de zile de la lansare. Cartea a fost retiparita.
Cezar Elisei participa acum la conferinte in toata tara unde este chemat pentru a discuta despre experienta postului negru de 40 de zile si despre tratarea bolilor prin intermediul acestui post.

Autorul are in pregatire alte carti despre postul negru ce vor aparea in anul 2021 si ulterior.

Cezar Elisei are un copil, Andrei, nascut în 2015.