Caută
Close this search box.

Despre tabără

Prețuri tabere:

include cazare și toate procedurile asociate (masaje, excursii, materiale ajutătoare, conferințe, medic, psiholog, duhovnic și alimentația de restaurare) unei șederi de 10 zile (7 zile post + 3 zile restaurare alimentară).

Cazarea de 2 stele poate fi la etajul 1 la Centrul Sf. Paisie sau în incinta Mănăstirii Neamț.

Șederile de peste 10 zile vor fi discutate la telefonul Asociației Postului Terapeutic (0332.802.834).

Posturi de 21 – 40 de zile se pot face doar în Postul Crăciunului sau Postul Paștelui.

Prețurile sunt valabile pentru perioada 01.01.2024 – 01.01.2025

Participarea la o tabără de post presupune înscrierea pe acest site, completând formularul de înscriere.
După ce veți primi înștiințarea privind acceptarea dvs la post, veți achita în contul Asociației indicat mai jos un avans obligatoriu de 300 de lei, restul putând fi plătit cash sau cu un card, la sosire. În caz de retragere de la tabără, avansul nu va fi returnat, fiind considerat garanție pentru menținerea locului conform uzanțelor la unitățile de cazare cu rezervare din timp.
După achitarea avansului, veți fi introduși în grupul de watsapp al sesiunii de post la care v-ați înscris. Pe acel grup vor fi distribuite materiale informative despre modul de pregătire și necesarul de lucruri pentru participare.

Asociatia Postului Terapeutic
Raiffeisen Bank
LEI: RO04 RZBR 0000 0600 2305 1110
EUR: RO74 RZBR 0000 0600 2305 1111

Încurajăm plata cash. Se acceptă și plata cu cardul (POS). Primim carduri de vacanță.

Important! Ne rezervăm dreptul de a selecta și de a alege persoanele care participă la taberele de post. Pot participa la post persoanele de orice confesiune sau religie atâta timp cât acceptă să frecventeze programul zilnic obligatoriu al taberei.

Important! Asigurăm asistența religioasă specifică pentru persoanele de confesiune romano – catolică.

Cum arată cazarea la tabară - camere twin

Înainte de a citi despre cum să vă pregătiți pentru tabăra de post și pocăință de la mănăstire, asigurați-vă întâi că ați înțeles toate contraindicațiile absolute și relative prezentate aici, pe site. Fiți siguri că nu suferiți de nici o afecțiune care să fie contraindicată la post și care v-ar putea pune sănătatea în pericol.

Pregătirea pentru șederea la tabăra de post

Pregătirea pentru șederea la tabăra de post
Cu minim două săptămâni înaintea postului cu apă nu se consumă antibiotice. În caz contrar, asigurați-vă că ați luat probiotice pentru refacerea florei bacteriene.

O pregătire optimă în vederea participării la taberele de post ar însemna și curățarea anterioară a bilei și ficatului prin procedura Andreas Moritz.

Pregătirea pentru tabără se face încă de acasă. Alegerile alimentare făcute înainte de acest post sunt factori importanți în cursul terapiei cu apă. Este recomandat să vă reduceți dieta alimentară cu două săptămâni înainte de a veni la tabără.

În prima săptămână este de preferat să eliminați dulciurile, produsele rafinate, alcoolul, proteinele animale, pentru a păstra numai produsele derivate din lapte (brânzeturi proaspete, iaurturi etc .), precum și legumele, fructele și cerealele, adoptați așadar o dietă lacto-vegetariană.

Reduceți aportul de sare până spre zero înainte de a sosi la tabară pentru a nu avea probleme cu nivelul de Sodiu din organism în timpul reținerii de la alimente.

A doua săptămână, alegeți o dietă în esență vegetariană bazată pe legume și fructe, cereale proaspete și integrale și limitați grăsimile (utilizați doar uleiuri vegetale virgine).
Postul este o întrerupere a vechilor noastre obiceiuri alimentare și a stilului nostru de viață convențional, este o resetare și o încărcare cu un alt mod de a fi și de a concepe alimentația și viața duhovnicească. Pentru a le realiza, în perioada cât veți sta în tabără este necesar să vă eliberați de viața de zi cu zi, de obligațiile profesionale, de stres, de telefon și mai ales de anturaj.

Tabăra de Post și pocăință reprezintă posibilitatea tuturor persoanelor de a ține post terapeutic, de a se pocăi de păcate și a se ruga împreună cu alți creștini care gândesc asemenea într-un cadru duhovnicesc organizat în România.

Taberele de post vor fi organizate la Mănăstirea Neamț, județul Neamț, într-un ținut cu puternică încărcătură duhovnicească, lângă Mănăstirile Secu, Sihăstria, Sihla, Vovidenia, Agapia Văratec – cu binecuvântarea IPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei și PS Nichifor Botoșăneanul, episcop vicar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Sosirea la tabără se face de seară, zi în care se mai pot consuma fructe sau sucuri naturale. De a doua zi a sosirii se consideră prima zi de post terapeutic. Tabăra se va încheia în ziua a 10-a după masa de prânz când se vor trage ultimile concluzii.

Taberele de post sunt organizate de Cezar Elisei împreună cu o echipă de persoane care susțin postul doar cu apă. Aceste tabere vor fi coordonate de membrii Asociației Postului Terapeutic, organism care are posibilitatea de a tăia chitanțe, de a încasa bani pentru servicii și de a face cheltuieli în folosul persoanelor care doresc să țină post împreună la Mănăstire.

Programul zilnic al acestora tabere folosește orientativ modelul rusesc de la Clinica de postire de la Goriacinsk, Republica Buryatia, Rusia: în fiecare zi la prima oră se face clismă, la două-trei zile postitorul trebuie să facă o ședință de masaj visceral sau drenaj limfatic sau reflexoterapie. Zilnic trebuie să facă plimbări lungi în aer liber (minim 6 km), excursii, drumeții, muncă lejeră în gospodărie, iar seara vor fi organizate conferințe despre post, pocăință și rugăciune.

Masajul este inclus în prețul taberei și va fi făcut de maseuri profesioniști după un program stabilit dinainte. În afară de masajele incluse în programul taberei se mai pot face la cerere, contra cost și alte masaje în limita disponibilității maseurilor.

Este importantă odihna, motiv pentru care postitorii au acces la camere spațioase, în format twin, cu balcon. Pentru că este importantă igiena și curățarea trupului, respectând intimitatea fiecărui postitor, nu vor fi cazuri de mai mult de două persoane la o baie.

Clisma va fi făcută zilnic de postitor la cameră sau va fi ajutat de o asistentă de la tabără. În timpul taberei de post se poate face și curățarea profesionistă a colonului, respectiv procedura hidrocolonterapiei cu apă ozonată.

Punem la dispoziția postitorilor și procedura inhalării de hidrogen concentrat pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive, reducerea durerilor, pentru tratarea obezității, tratarea bolilor autoimune, prevenirea îmbătrânirii, a diabetului și a alergiilor.

Pentru că postul trebuie să fie legat de rugăciune pentru a putea fi și un post duhovnicesc, nu doar terapeutic (tămăduitor de boli), în cadrul taberelor va fi prezent un preot duhovnic menit să sfătuiască pe oricine îi cere un cuvânt de folos. De asemenea, postitorii vor fi intervievați de un medic căruia îi vor putea prezenta analizele de sănătate curente și îi vor adresa întrebări legate de starea lor de sănătate și de compatibilitatea acesteia cu postul doar cu apă.

Postul practicat la mănăstire va dura 7 zile, iar alte 3 zile vor fi destinate restaurării alimentare după model rusesc. Postitorii vor fi izolați de bucătărie (de vederea alimentelor și de mirosuri) în toată perioada în care vor fi cazați la mănăstire, iar în zilele de alimentare mesele vor fi servite în sala de conferințe a unității de cazare.

Prețul unei tabere de postit de 10 zile este de 2000 de lei pentru fiecare persoană. Banii vor fi plătiți în contul Asociației Postului Terapeutic în săptămâna dinaintea sosirii sau vor fi achitați la sosirea în tabără. Este de preferat ca persoanele înscrise în Tabăra de Post să achite un avans de 20% din costul cazării pentru a-și putea rezerva locul într-o anumită cameră. În cazul în care persoana nu se prezintă la program, banii de avans nu vor fi rambursați.

Se acordă o reducere unică de 10% din preț pentru persoanele căsătorite care vin în cuplu. Reducerea nu se acordă la rude sau prieteni.

Prețul taberelor de post este acordat în funcție de prețurile din țara noastră. Sejurul la Clinica de post din Goriacinsk, Rusia, ajunge la 10.000 lei / 14 zile, la Clinica Buchinger/Wilhelmi din Germania ajunge și la 30.000 lei / 10 zile, iar în SUA, la clinicile de profil 10 zile de post costă minim 15.000 lei.

La tabără pot participa doar persoane care țin post cu apă. Însoțitorii care nu țin post nu sunt cazați în același complex pentru a nu fi prilej de ispită alimentară pentru ceilalți postitori. Din păcate, pentru același motiv, nu putem primi nici copiii postitorilor. Vă rog să luați în considerare că această perioadă petrecută aici va fi ca o vizită la spital și trebuie să treceți singur prin asta, de dragul rezultatelor de care veți beneficia. Terapia prin post este ceva serios și trebuie tratată cu maturitate și determinare.

În cazuri de obezitate putem primi copii între 16 și 18 ani însoțiți de părinți.

La conferințele organizate și susținute de Cezar Elisei și / sau de invitații săi NU poate participa nimeni în afară de cei care sunt înscriși și acceptați la Tabăra de post și pocăință. Excepție vor fi doar persoanele invitate în mod expres de organizatori.

Vor fi organizate mai multe sesiuni de post pe parcursul unui an bisericesc, în general în posturile rânduite de Biserică sau înaintea unor hramuri importante de sfinți. În Postul Nașterii Domnului, în Postul Paștilor și în Postul Sfinților Petru și Pavel și Postul Adormirii Maicii Domnului. Conform convingerilor sale, Cezar Elisei va posti cu fiecare serie de postitori, alături de ei.

Toate informațiile despre sesiunile de post disponibile sunt zilnic modificate în funcție de numărul de persoane înscrise. În ziua în care alegeți să vă înscrieți, acele sesiuni mai sunt valabile pentru anul în curs. Se pot însă cere detalii despre alte sesiuni la adresa de mail – tabaradepost@gmail.com.

Sprijinim cu informații persoanele care sunt înscrise la tabără să facă curățarea bilei și a ficatului prin procedura Andreas Moritz.

În Postul Crăciunul și în Postul Păștilor putem primi la post persoane pentru mai mult de 7 zile, respectiv pentru 10, 14, 21 sau 30 de zile de post doar cu apă. Dacă sunt solicitări putem sprijini și persoanele care doresc 40 de zile de post cu apă. Condiția pentru ca o persoană să fie acceptată la acest post este să mai fi practicat postul doar cu apă de cel puțin 7 zile, fie în tabere, fie în mod individual.

Atenție! Postul nu este doar o privare de alimente! Este o curățare foarte puternică a trupului și a spiritului, o depășire a condiției firești a omului, un pas foarte important spre elevarea conștiinței individuale. Nu este ceva ușor! Reținerea de la alimente și rugăciunea ajung să liniștească patimile, tămăduiesc cicatricile emoționale, produce pace și aduce mai aproape partea nevăzută, infuzează omul cu har și putere de la Dumnezeu. Postul de acest tip ridică nivelul de conștiință individuală! Omul devine mai bun, mai spiritual.

Atenție! Tabăra de post și pocăință este un loc al liniștirii minții și a înălțării duhului. Nu ne dorim să promovăm ideea că persoanele slăbesc în tabără sau „întineresc și devin mai frumoase”. Noi urmărim adâncirea în rugăciune, o practică ascetică zilnică riguroasă și deșertarea de duhurile lumii măcar pentru perioada taberei. Tabăra de post și pocăință este dedicată și menită pentru cei care doresc să facă o schimbare definitivă în viață lor, să pornească pe drumul rugăciunii și a postului și să se apropie în chip nemijlocit de Domnul Iisus Hristos și de Maica Domnului. Tabăra de post și pocăință este un mediu intens spiritual, iar balanța între duhovnicie și aspecte medicale este probabil de 60/40, o chestiune care ne diferențiază net de celelalte clinici medicale de postit din lume. Noi considerăm că postul cu apă își sporește efectele alăturat terapiei duhovnicești și tainelor Bisericii.

Având în vedere că la Tabăra de Post accentul pe rugăciune este puternic, recomandăm tuturor postitorilor să se spovedească și să se împărtășească cel puțin de 2 ori în perioada de ședere la tabără. Punem la dispoziție mai mulți preoți unde vă puteți spovedi pentru fiecare dintre dumneavoastră să-și găsească tihna sufletească la un anumit preot.

Îmbrăcămintea în tabără trebuie să fie adaptată viețuirii în condiții de mănăstire: femeile trebuie să poarte de preferat (în afara programului sportiv) fustă lungă și năframă (batic). Bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi indiferent de anotimp.

„Asemenea şi femeile, în îmbrăcăminte cuviincioasă, făcându-şi lor podoabă din sfială şi din cuminţenie, nu din păr împletit şi din aur, sau din mărgăritare, sau din veşminte de mult preţ” (I Timotei 2,9)

Pe parcursul postului e recomandat să renunțăm la parfumuri chimice tari. În afară de faptul că ele conțin substanțe care afectează sănătatea neurologică și n-ar trebui să le folosim oricum, este foarte chinuitor pentru cei cu ficatul sau colecistul mai încărcat pe perioada postului să le tolereze și au senzație de greață pronunțată.

ATENȚIE

La această tabără punem preț mai ales pe aspectul pocăinței care se poate obține doar printr-o smerire a sufletului și a trupului pentru a obține starea de rugăciune intensă. Cei care optează pentru Tabăra de post și pocăință este bine să înțeleagă faptul că vor primi atenția necesară împlinirii acestui deziderat.

Această tabără nu este un loc pentru o relaxare fizică desăvârșită (deși cadrul natural asigură și acest lucru) ci se dorește a fi o contracție a egoului și o eliberare a sufletului, aspect care nu se poate produce în confort de 4 – 5 *** când, pe lângă trup și voința / putința este slăbănogită.

Pentru a ajuta sufletul să reintre în matca sa, noi punem accent pe slujbele bisericești, spovedanie, discuțiile cu un psiholog experimentat, comuniune, comunicare sinceră și conferințe unice despre tehnicile și experiența postului cu apă și despre bucuria pocăinței.

Cezar Elisei nu este medic. A urmat Facultatea de Filosofie și Facultatea de Horticultură din Iași. Este jurnalist și cercetător neobosit al efectelor postului cu apă sau fără apă asupra sa cât și asupra altora. Cele prezentate aici sau pe alte rețele sociale sunt din experiența sa personală cât și din experiența culeasă de la cercetătorii postului cu apă, ori de la duhovnicii români și din alte țări.

La finalul taberei de post sau la finalul oricarui post de peste 7 zile se vor lua probiotice (de buna calitate) zilnic circa 7-10 zile pentru refacerea florei bacteriene. In lipsa acesteia ati putea fi predispusi la raceli ori ameteli ori sistem imunitar slabit. Nu toată lumea reacționeaza la fel la post, însă bine ar fi ca echilibrul bacteriologic sa fie refacut medicamentos ori non-medicamentos (prin aport de probiotice naturale – chefir, borș acru, varză etc)”

Cazare: Mânăstirea Neamț