Cărți publicate

Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă

Preț 30 de lei (www.meridiane.ro)

Primul tiraj de 5.000 exemplare a fost epuizat în 40 de zile de la lansarea cărții. Până acum s-au vândut peste 20.000 de bucăți, sute și mii de oameni începând să postească după lecturarea ei. A fost retipărită.

Limitele există doar în mintea noastră.

Cezar Elisei a renunțat la agitația vieții de jurnalist în presa scrisă și în televiziune, ca să pună un nou temei în viața sa de zi cu zi. Schimbarea radicală a fost posibilă și datorită postului doar cu apă, o metodă străveche ale cărei virtuți le susține cu tărie. Postul cu apă acționează pe patru paliere: emoțional, fizic, mental și spiritual. În urma unui post cu apă de 40 de zile, autorul însuși s-a vindecat de mai multe afecțiuni: probleme la colon, aritmii la inimă, probleme de circulație sangvină.

„Până în momentul de față, Cezar este primul dintre cunoscuții me, care a ținut acest post de 4o de zile, doar cu apă. M-am rugat pentru el, nu cu puține emoții, să ducă postul la bun sfârșit, să nu i se întâmple ceva rău. Slavă lui Dumnezeu că l-a terminat cu bine! Acum mărturisesc că determinarea lui mi-a dat și mie un mare curaj ca să încep și eu, și alții din jurul meu, să ținem post doar cu apă, pentru perioade mai scurte de timp la început, iar mai apoi, cât va îngădui Domnul. M-a încântat, de asemenea, ideea lui Cezar de a scrie un jurnal de postire, necosmetizat, sincer, prin care să împărtășească, celor doritori să postească, toată experiența acumulată de el” . (Protosinghel lustin Petre Starețul Mănăstirii „Sfantul loan Casian”, Constanța)

„Lumea speră adesea ca miracolul să se producă de la sine, fără efort. Postul terapeutic aduce miracolul vindecării numai prin asocierea cu practica rugăciunii, cu credință în Dumnezeu care mijlocește harul tămăduirii atât de simplu, fără cheltuieli sau efecte adverse. Și pentru că cei care au încercat deja ne spun despre liniștea și împăcarea cu sine, obținute la scurt timp, atunci este suficient de clar că merită să încercăm și noi cel puțin o dată, terapia prin post doar cu apă.” (Psiholog clinician loan Gotcă Centrul de Sănătate Mintală „Dr. Ghelerter”, Iași)

Calea Mea. Dietă creștină și alimentație naturală

Preț 35 de lei (www.meridiane.ro)

Primul tiraj de 2.000 exemplare a fost epuizat în 6 luni de la lansarea cărții. A fost retipărită.

Cezar Elisei. „Calea mea” – o metamorfoză a conștiinței

Ionel Miron, Membru al Academiei Oamenilor de Stiință din România

Din prima clipă când am aflat despre „Calea mea” prin glasul tonic al lui Cezar Elisei și apoi prin lectura cărții cu care am fost gratulat de însuși editorul ei, Adriana Nazarciuc, am avut revelația că am întâlnit o „rara avis”, o conștiință fluidă care-ți inundă propria existență.

Citeam apoi confesiunea lui Cezar Elisei asupra scopului cărții, acela de a provoca cititorii la autocunoaștere prin „raportarea la același Adevăr”.

Și, evident, quasi instantaneu, m-am întrebat dacă eu  aș avea curajul, forța eliberatoare de a-mi destăinui calea către ceilalți, în speranța că macar unora le-ar fi de folos.

Pentru Cezar Elisei forța eliberatoare a constituit-o trăirea șocantă  de  nefericire, exact atunci când se socotea bărbat împlinit, bărbat adevărat, liber la împlinirea poftelor, inclusiv, citez: „mănâncă mult, bea mult şi face ce vrea el! Adică, se încăpățânează să fie totul așa cum își dorește el. Cu cât nu ține cont de nimic, cu atât e mai bărbat…”.

  Dar  toată această  aparentă libertate l-a condus pe neobservate la greutatea de 108 kg, cu perspectiva  unei  obezități care, prin diminuarea  apetitului pentru mișcare, deschidea calea insuficienței respiratorii, conectată cu insuficiență cardiacă, tradusă prin oxigen mai puțin în corp și în special la creier, orizont de la care, calitatea vieții este mai dificil de controlat.

Așa ne explicăm forța și sinceritatea brutală cu care Cezar Elisei își mărturisește schimbarea : „Mintea mea era păgână iar acum este duhovnicească”.  Și, în alt context, motivația apare astfel: „Nu i-am deslușit chipul (Adevărului, n.a.) până când nu am slăbit mult (25 kg, n.a.) și până când nu m-am schimbat eu în fața vieții”. Schimbarea  pe care o descoperim  în „Calea mea” s-a produs fundamental  la nivelul conștiinței, singura care, cum spune autorul, „poate să reducă dependența de materie (aspectele vieții materiale – pofte, instincte).”

M-am trezit astfel în fața unui om-model care s-a spovedit sieși cu glas tare și prin scriere, convingător, într-o „căutare permanentă a rafinamentului, a înălțării conștiinţei”.

Și mi-am pus firesc întrebarea: până la ce prag, orizonturi, își poate înălța conștiința Cezar Elisei ?

Pentru conturarea unui răspuns argumentat, cuantifiabil, am apelat la   modalitatea de calibrare a câmpurilor energetice de pe scala conştiinţei fundamentată de Hawkins, 2009.

Harta scalei conştiinţei (Hawkins, 2009).

Niveluri de adevăr

Perceperea lui Dumnezeu

Perceperea de sine

Nivel

Etalon

Emoţie

Proces

Sine

este

iluminare

700-1000

inefabil

Conştiinţă pură

Atotfiinţă

desăvârşit

pace

600

extaz

Iluminare

Unul

complet

bucurie

540

serenitate

Transfigurare

Iubitor

blând

iubire

500

reverenţă

Revelare

Înţelept

semnificativ

raţiune

400

înţelegere

Abstracţie

Milostiv

armonios

acceptare

350

iertare

Transcendere

Inspirator

plin de speranţă

bunăvoinţă

310

optimism

Intenţie

Împuternicitor

satisfăcător

neutralitate

250

încredere

Eliberare

Îngăduitor

făcător

curaj

200

afirmare

Împuternicire

Niveluri de falsitate

Perceperea lui Dumnezeu

Perceperea de sine

Nivel

Etalon

Emoţie

Proces

Indiferent

exigent

mândrie

175

ironie

Infatuare

Răzbunător

antagonic

mânie

150

ură

Agresiune

Tăgăduitor

dezamăgitor

dorinţă

125

dorinţă mistuitoare

Înrobire

Pedepsitor

înspăimântător

frică

100

anxietate

Retragere

Nepăsător

tragic

suferinţă

75

regret

Descurajare

Condamnator

lipsit de speranţă

apatie, ură

50

disperare

Abdicare

Vindicativ

malefic

vină

30

vinovăţie

Distrugere

Dispreţuitor

urâtor

ruşine

20

umilire

Eliminare

Ne este asfel relativ ușor să constatăm că  în „Calea mea”, Cezar Elisei și-a etalat cu sinceritate o bună parte din  atributele conștiinței sale, atât din nivelurile de falsitate, dar mai ales din nivelurile de adevăr. Ni se pare de altfel și normal,  deoarece paleta amplă a acestor atribute o putem compara cu viziunea genială a lui Eminescu în care ne situează pe toți: „La același șir de patimi deopotrivă suntem robi, fie slabi, fie puternici, fie genii sau neghiobi”.

O inspirație Divină l-a salvat pe Cezar Elisei din nivelurile de falsitate  către

nivelurile de adevăr, concretizată în „Calea mea”, prin dorința de a deveni un „exemplu, o simfonie divină dirijată de el însuși”, conștientizarea singurei căi de a accede la desăvârșire printr-un acord între spirit, suflet și trup.

Și aș menționa cu admirație primul pas al perceperii de sine, acela de a-și făuri o nouă cale, bazându-se pe curaj și dorință de afirmare (etalonate cu 200) în  cadrul unui proces de auto-împuternicire.

Asumându-și efortul dur al descoperirii și practicării unui nou comportament  al culturii  fizice, spirituale, mentale și emoționale, îl găsim plin de speranță și bunăvoință (310), întâmpinându-ne cu optimism și cu intenția de a-și păstra acest  „devotament  necondiționat de la prima la ultima etapă”.

Cucerindu-și blâdețea și iubirea de sine și de semeni (500) se bucură de revelația  prețuirii (reverenței) noului stil de viață.

Conștientizarea singurei căi de a accede la desăvârșire și pace sufletească (600) printr-un acord între spirit, suflet și trup, îl conduce cu extaz către iluminare.

Pentru a desluşi mai pe înţelesul multora sensul iluminării, am apelat la conţinutul care i-l conferă Dalai Lama: ,,În fiecare zi, gândiţi-vă de cum vă treziţi: Astăzi sunt norocos să fiu în viaţă, am o viaţă preţioasă de fiinţă umană şi nu o voi irosi. Îmi voi folosi toate energiile pentru a creşte, pentru a-mi deschide inima către ceilalţi, pentru a atinge iluminarea spre beneficiul tuturor fiinţelor. Voi avea gânduri bune faţă de ceilaţi, nu voi fi furios pe ei sau nu voi gândi rău la adresa lor. Îi voi ajuta pe alţii atât de mult cât pot.”

Port cu bucurie în suflet convingerea că Cezar Elisei a scris „Calea mea” cu gândul la ceilalţi, aspirând către iluminare.

Recomand cu aceeaşi bucurie cartea „Calea mea”, tuturor celor care tind spre umanizare prin credinţă şi Adevărul divin.

Sănătatea colonului. Hidrocolonterapia

Preț 25 de lei (www.meridiane.ro)

Traducem pentru prima dată în limba română cartea Colon Health a renumitului Norman W. Walker (SUA), inventatorul sucului stors de fructe și legume, un pionier în domeniu care a marcat puternic dietele de acest tip din Occident, între anii 1930 – 1980, dar continuă să se impună și astăzi atât prin cărțile sale, cât și prin inventarea storcătoarelor de fructe și legume.

Asociația Postului Terapeutic din România a adus această lucrare în prim-plan pe piața românească, dar și pe autorul ei, pentru că acum, mai mult ca niciodată, se constată apariția a nenumărate boli al căror remediu ar putea fi curățarea colonului.

În experiența căpătată în urma organizării taberelor de post, care numără până acum aproape 1.000 de persoane, am constatat că cel puțin 30% dintre participanți sufereau de constipație sau aveau nevoie urgentă de o curățare a colonului mai eficientă decât în cazul clismei. În unele cazuri, după ce le-a fost aplicată această procedură am observat că interiorul colonului este greu de curățat și se impune cu preponderență în cazul persoanelor care nu consumă apă suficientă, care nu consumă suficiente fibre (fructe și legume proaspete) și care nu fac mișcare suficientă (mers pe jos minim 6 km pe zi) și mai ales au o dietă dezechilibrată adică consumă cu preponderență proteine – carne, dulciuri, produse de patiserie și prea puține produse alcaline – fructe și verdețuri. Persoanele care suferă de balonare au, de asemenea, nevoie de această procedură precum și persoanele al căror miros este unul puternic – fie că vorbim despre mirosul transpirației sau al respirației. Un corp curat la interior nu emană mirosuri neplăcute.

Dintre semnalmentele intoxicării colonului menționăm durerile de cap frecvente, apatia, astenia, lipsa de energie, surmenajul, greutatea de a ne trezi dimineața, iritabilitatea, cearcănele, lipsa periodică a scaunului, durerile musculare, balonările, insomniile și alte asemenea afecțiuni care completează un tablou clinic clasic pentru persoanele cu un stil de viață agitat, cu mese neregulate ca și cantitate sau/și calitate.

Procedura hidrocolonterapiei este cel mai mare bine pe care putem să-l facem unui colon preaplin și care a fost abuzat ani sau zeci de ani cu multe substanțe chimice (din alimentele semipreparate) sau cu abuz etanolic, produse de cofetărie/patiserie și zaharuri, principalele cauze ale formării mucusului și plăcii de colon.

Metoda constă în introducerea în colon în mod repetat a unei cantități de 2-3 litri de apă călduță; este urmată de masajul abdomenului pentru înmuierea și desprinderea de pe peretele colonului a resturilor intoxicante, după care conținutul intestinal este expulzat printr-o tubulatură specială. Toate acestea se întâmplă cu pacientul „culcat pe spate”. Intervenția durează 60 minute.

 

Sănătatea colonului

După această terapie, pacientul simte o ușurătate deosebită a trupului, nu se mai simte balonat, are o agerime deosebită a minții, nu mai este iritat, iar scaunul i se reglează și va funcționa după solidul principiu

o masă – un scaun”, o frecvență ideală de apariție a scaunului după consumarea unui bol alimentar.

Din experiență putem afirma că procedura hidrocolonterapiei trebuie făcută inițial de atâtea ori până când sunt eliminate mare parte din resturile acumulate în colon, respectiv între 3 și 12 ședințe, la o distanță de câteva zile între proceduri. Apoi, pentru menținerea sănătății intestinului gros se recomandă repetarea procedurii de două ori pe an, exact ca la alte controale medicale precum vizita la stomatolog.

În ceea ce privește curățarea colonului în tandem cu postul, putem spune că este bine a se face această procedură de 1-3 ori înainte de postul cu apă, dar și din când în când în timpul privării de alimente. Clisma nu se înlocuiește cu hidrocolonterapia. Ambele proceduri se păstrează în timpul postului. Clisma se efectuează zilnic (minim o dată (dimineața) sau dimineața și seara, în cazul persoanelor supraponderale sau foarte intoxicate). Hidrocolonterapia se efectuează la 3-4 zile dacă postul este mai lung de 10 zile. În cazul spălărilor repetate ale colonului trebuie să se consume probiotice la finalul procedurii.

Cezar Elisei,
președintele Asociației Postului Terapeutic
Iulie 2022

Cuprins

 

Cuvânt înainte………………………………………………. 7

Biografia autorului………………………………………… 11

  1. Sănătate vibrantă………………………………………. 15

Colonul și sănătatea corpului tău.

Corpul tău are nevoie de atenție…………………. 15

Cauza morții? – Neglijarea colonului…………….. 18

Colonul tău și alimentele pe care le mănânci……. 18

Colonul – canalizarea organismului tău………….. 20

  1. Constipația – cel mai mare dușman

al corpului tău…………………………………………. 23

Ce este constipația?…………………………………… 23

Cum afectează constipația funcția colonului? . 24 O ședere în spital… anulată        27

  1. Terapia de colon……………………………………….. 29

Ce este mai exact o irigare a colonului?………….. 29

Cum rămâne cu diareea?……………………………. 33

 

Afacerea periculoasă

a laxativelor și catarticelor…………………………… 35

Un colon sănătos – o procedură pe viață………… 37

  1. Hipotalamusul: centrul de control

al corpului tău…………………………………………. 41

Ce sunt vibrațiile energiei cosmice?………………. 43

Stația de recepție a corpului pentru

vibrațiile energiei cosmice………………………….. 46

Hipotalamusul tău este mereu în alertă………… 46

Glanda pituitară – vecină cu hipotalamusul……… 49

  1. Păstrarea unui cap limpede…………………………. 55

Ochii tăi………………………………………………. 55

Urechile și afecțiunile lor…………………………… 61

Catarul nazal și astmul………………………………. 65

Febra fânului………………………………………….. 69

Amigdale: Ar trebui să le păstrăm?………………… 72

Cum rămâne cu durerea în gât?………………….. 81

Coloana vertebrală și

rețeaua sa de distribuție……………………………… 83

  1. Centrul de vitalitate al organismului tău.

Traheea………………………………………………….. 91

Esofagul……………………………………………… 94

Bronhiile și plămânii…………………………………. 96

Glanda tiroidă………………………………………. 99

Glanda Thymus…………………………………… 104

Inima………………………………………………… 109

Diafragma………………………………………….. 115

 

  1. Centrul de prelucrare……………………………… 117

Stomacul……………………………………………. 117

Pilorus………………………………………………. 122

Ficatul……………………………………………….. 123

Vezica biliară……………………………………… 128

Pancreasul………………………………………….. 130

Splina………………………………………………… 132

Echipamentul de clismă…………………………. 134

Apendice……………………………………………. 135

Glandele suprarenale…………………………….. 139

  1. Organele de reproducere

și efectul lor asupra colonului…………………. 143

Organele masculine:……………………………… 144

Glanda prostatică…………………………………. 146

Organele feminine………………………………… 148

Glandele mamare…………………………………. 153

  1. Centrul de filtrare și eliminare………………… 159

Rinichii……………………………………………… 159

Vezica urinară…………………………………….. 164

  1. Țesutul conjunctiv și vitamina C……………… 167
  2. Rezultatul îngrozitor al neglijării colonului……… 171

Vindecarea, un dar ostenitor. Postul cu Apă

Preț 45 de lei (www.meridiane.ro)

Asociația Postului Terapeutic (APT) pune la îndemâna publicului această carte în semn de recunoștință pentru dr. Ioan Anton (monahul Marcu, Mănăstirea Sihăstria Rarău, Suceava) și pentru buna relație pe care autorul cărții a dezvoltat-o cu Cezar Elisei, președintele APT, prietenie bazată pe dragostea celor doi pentru Dumnezeu și pentru postul cu apă.

Dr. Ioan Anton (monahul Marcu) a experimentat postul cu apă în repetate rânduri, a cercetat pe sine efectele acestuia și abia după ce le-a trecut prin filtrul specializării sale medicale a hotărât să le transmită celor interesați această experiență inedită, traducând-o într-o expunere creștin-ortodoxă despre minunatele efecte ale postului terapeutic.

Cartea prezintă în mod succint beneficiile postului cu apă, exemple de tratare a unor boli prin reținerea de la alimente, toate aduse într-un context medical atât de important pentru noi cei care nu mai găsim medici încredințați de valoarea extraordinară a postului pentru sănătate.

Acest material este deosebit de important pentru faptul că aduce o mărturie actuală, din partea unui medic-călugăr despre varianta naturală, divină dacă doriți, de tratare a problemelor de sănătate, altfel decât exclusiv prin intermediul medicamentelor și a medicinii alopate.

Postul de zahăr de 40 de zile

Preț 28 de lei (www.meridiane.ro)

Traducem cartea Postul de zahăr de 40 de zile pentru a accesibiliza publicului român o căutare spirituală ardentă, întâlnită în țările occidentale de ceva timp, prin restricția alimentară de medie și lungă durată.

Precum și bio-hacking-ul propus în Silicon Valley, unde angajații din IT nu mănâncă 3-4 zile consecutiv pentru a-și spori abilitățile mentale, așa și din această carte avem posibilitatea să descoperim că în urma renunțării la zahăr și la orice este dulce din alimentație, timp de 40 de zile, putem să identificăm căi duhovnicești neexplorate până acum, uitate sau pur și simplu adevăruri uimitoare și revelatoare, pe lângă o stare de sănătate mult mai bună.

Promisiunea Asociației Postului Terapeutic către publicul român de a produce cărți de specialitate în zona de alimentație naturală, post și duhovnicie – se materializează acum și prin această apariție editorială ce se constituie într-un îndemn pentru ieșirea din obișnuință și intrarea în tărâmul celor care își supraveghează viața îndeaproape și conlucrează cu Dumnezeu pentru a nu mai cădea în ispită (inclusiv alimentară).