Igiena Naturală

Ce este igiena naturală

Igiena naturală se bazează pe un set de principii care vă permit să fiți cea mai fericită și mai sănătoasă persoană care puteți fi. Acesta include diferite tipuri de practici medicinale naturale ale corpului, minții și spiritului, care vă vor permite să trăiți în armonie cu propriul corp, pe măsură ce deveniți mai conștienți de nevoile fiziologice. Dacă doriți să vă creșteți sănătatea și bunăstarea generală prin schimbarea mediilor actuale de viață și a altor modalități de îmbunătățire a vieții, igiena naturală este pentru dvs.

Ce este igiena naturală?

Igiena naturală se bazează pe 20 de principii principale; aer curat, apă pură, temperatură normală a corpului, curățenie interioară, somn, hrană adecvată, alimente crude, exerciții fizice, soare, joacă și recreere, odihnă și relaxare, echilibru mental, siguranța vieții, muncă creativă, stăpânire de sine, interacțiune între colegi, exprimarea instinctului de reproducere, dragoste, apreciere și stimă, aprecierea frumuseții și nevoia de a fi motivat și inspirat. Prin aceste principii principale, o persoană devine cu adevărat sănătoasă și este capabilă să se angajeze în auto-vindecare. Igiena naturală consideră că fiecare persoană se poate vindeca prin îmbunătățirea sănătății naturale cu aceste principii importante ale unei vieți naturale și sănătoase.

Dar medicamentele eliberate pe bază de rețetă?

Cu igiena naturală, nu utilizați niciodată medicamente sau medicamente eliberate fără prescripție medicală sau pe bază de prescripție medicală, inclusiv suplimente care nu sunt naturale. Singurele lucruri folosite pentru a vă vindeca afecțiunile medicale, durerea, bolile sau bolile sunt cele bazate pe principiile de mai sus. Acestea sunt considerate singurele lucruri necesare de care are nevoie un corp uman pentru a susține o viață sănătoasă.

De ce este necesară igiena naturală?

Practica igienei naturale se bazează pe faptul că boala este cauzată de încălcarea legilor naturale și nerespectarea lor. Când nu mănânci corect și îți umpli corpul cu substanțe chimice, nu ai acces la apă și aer curat și pur, nu ai suficientă activitate fizică și alte principii de igienă naturală, corpul și mintea ta încep să se deterioreze și să provoace boli și boli.

Medicină alternativă sau complementară

Vindecarea naturală, cum ar fi cea oferită de un practician holistic, nu este același lucru cu igiena naturală. Termenii comuni despre care ați auzit sunt medicina alternativă sau complementară, dar acest lucru nu este exact același lucru. Medicina holistica este construita pe credinta ca vindecarea intregii fiinte va vindeca boli, desi incurajeaza multe dintre modurile naturale de viata pe care le face igiena naturala. Cu toate acestea, cu igiena naturală, este mai mult despre vindecarea naturală, mai degrabă decât despre a trece prin aromoterapie, acupunctură, terapie prin masaj, chiropractică sau alte elemente ale sănătății holistice. Cu igiena naturală, aceste lucruri nu sunt necesare, deoarece obțineți tipurile potrivite de alimente, exerciții fizice, apă, soare, aer proaspăt și alte principii.

Tipuri de igienă naturală

Igiena naturala este un tip de intretinere a sanatatii care este in intregime autonoma si cauta sa fie una dintre cele mai noi modalitati de ingrijire a corpului. Cu metode de auto-vindecare și vindecare naturală, igiena naturală vă permite să îmbunătățiți aproape orice afecțiune medicală pe care o aveți, eliminând toxinele rele din corpul dumneavoastră și învățând să trăiți un stil de viață mai sănătos prin ierburile și suplimentele naturale potrivite, dieta adecvată și exercițiile fizice regulate. Aceasta provine din convingerea că cele mai multe boli sunt crize de sănătate și modul organismului de a scăpa de toxinele lăsate în urmă.

Dieta sanatoasa

Unul dintre cele mai importante tipuri de igienă naturală este prin ceea ce puneți în corpul dumneavoastră. Cu igiena naturală, experții cred că toate afecțiunile și afecțiunile medicale sunt, de fapt, cauzate de tine și de toxinele pe care alegi să le mănânci sau să le bei. Aceasta înseamnă că va trebui să începeți să mâncați alimente proaspete, organice și cultivate local. Cea mai mare parte a dietei dvs. constă în fructe și legume organice care nu au primit niciun fel de pesticide artificiale sau îngrășăminte, cereale integrale și nuci și semințe crude. Acest lucru nu înseamnă să mănânci arahide sărate sau nuci prăjite cu miere; Migdalele, arahidele, caju, nucile și alte fructe cu coajă lemnoasă trebuie să fie crude. Alimentele pe care le consumați vor trebui să fie organice și proaspete, inclusiv ierburile. Veți evita alimentele procesate și este preferată o dietă curată.

Exercițiu regulat

Un alt element al igienei naturale este în activitatea fizică pe care o obțineți. Ar trebui să faceți exerciții fizice regulate, care pot vindeca zeci de afecțiuni, de la cele mai evidente, cum ar fi obezitatea și diabetul, până la probleme cardiovasculare, cum ar fi bolile de inimă. Exercițiile fizice și fitness-ul vă pot crește rata și pot determina pomparea sângelui, ceea ce, la rândul său, poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.

Aer curat

Aerul proaspăt și curat este un alt tip de igienă naturală. Ar trebui să obțineți cât mai mult aer proaspăt posibil, petrecând o bună parte din timp în aer liber. Igiena naturala este un mod de viata care prefera modalitatile naturale de racire, mai degraba decat utilizarea aparatului de aer conditionat al casei. De asemenea, încurajează utilizarea materialelor naturale în casa dvs., care vă oferă dvs. și familiei dvs. cel mai curat și mai proaspăt aer posibil.

Soare

Soarele în cantități moderate este, de asemenea, recomandat. Expunerea zilnică la soare vă oferă un impuls automat de vitamina D în întregul sistem, iar experții în igienă naturală consideră că este o parte importantă a sănătății dumneavoastră generale. Cu toate acestea, ar trebui să evitați soarele atunci când pielea nu este protejată de protecția solară.

Somn adecvat

Obținerea unei cantități adecvate de odihnă și somn este, de asemenea, importantă pentru igiena naturală. Aceasta include obținerea a cel puțin 8 ore de somn pe noapte și odihnă adecvată pe tot parcursul zilei.

Produse naturale de igienă a feței și gurii

Dacă trăiți în prezent un stil de viață de igienă naturală sau sunteți interesat de acesta, ați început, fără îndoială, să simțiți efectele vieții mai naturale. Până acum bei doar apă distilată și respiri aer proaspăt și curat. Mâncați o dietă numai din alimente naturale, în mare parte alimente vegetariene, și obțineți o mulțime de soare pentru creșteri de vitamina D. Dar te-ai gândit la produsele pe care le folosești pe față și în gură? Deoarece produsul obișnuit de curățare a feței, hidratantul și pasta de dinți sunt probabil umplute cu substanțe chimice nenaturale și, eventual, toxice. Majoritatea produselor cumpărate din magazin pe care le utilizați pe față și gură nu respectă modul natural de igienă al vieții.

Ingrediente de evitat

Când căutați produse naturale de igienă pentru față și gură, acordați o atenție deosebită ingredientelor enumerate pe sticlă sau recipient. Veți dori să evitați ingredientele și substanțele chimice, cum ar fi parabenii de tot felul, ptalații, oxibenzonă, formaldehidă și practic orice nu recunoașteți sau nu puteți pronunța. Ingredientele pe care doriți să le căutați sunt diferite tipuri de uleiuri naturale, unturi naturale, uleiuri esențiale din flori și plante, apă, ouă și alte ingrediente naturale.

Comercianți cu amănuntul de produse naturale pentru piele

Există câțiva comercianți cu amănuntul mici și mari de produse de înfrumusețare care vor avea produse naturale pentru piele și față. Acestea includ Skin Active Scientific, Amazon.Com (secțiunea naturală și fără cruzime), Mountain Rose Herbs, There Must Be a Better Way, Saffron Rouge, Sephora (secțiunea naturală și organică) și Drugstore.com (secțiunea verde și naturală.)

Cum să găsiți produse naturale pentru piele și gură

Puteți găsi produse de igienă naturală pentru față și piele cumpărate din magazin, dar va dura mai mult timp și mai multe cercetări. Nu luați pur și simplu un produs care pretinde a fi natural fără să vă uitați la ingrediente. Când începeți să cumpărați produse naturale, asigurați-vă că notați ingredientele pe care doriți să le evitați, inclusiv orice tip de substanțe chimice, pesticide sau produse nenaturale.

Totul despre pasta de dinti

Când vine vorba de gură, nu doriți să utilizați apă de gură sau pastă de dinți cu substanțe chimice. Acest lucru nu numai că nu face parte din stilul tău de viață de igienă naturală, dar poate face starea gurii mai rău decât mai bună. Aceste elemente, atunci când nu sunt naturale, acoperă doar bacteriile, nu le elimină complet. Când cumpărați pastă de dinți naturală, evitați întotdeauna propilen glicolul chimic; Acesta este un ingredient comun utilizat în pasta de dinți și este, de asemenea, utilizat în machiaj și antigel! Veți dori, de asemenea, să evitați fluorura, care se găsește în majoritatea soiurilor de pastă de dinți. Un alt ingredient de evitat este lauril sulfatul de sodiu, cu excepția cazului în care este fabricat din ingrediente naturale, cum ar fi uleiul de sâmburi de palmier sau uleiul de nucă de cocos.

Produse naturale de igienă a părului

Igiena naturală vă poate ajuta să trăiți o viață lungă și sănătoasă, folosind numai produse naturale și trăind un stil de viață complet natural și organic. Puteți chiar elimina bolile, bolile și alte afecțiuni medicale prin angajarea într-un stil de viață natural de igienă. O parte din aceasta este să scapi de produsele de îngrijire a părului pe care le ai în prezent și să cumperi sau să faci propriile produse naturale. Există ingrediente pe care le puteți folosi și altele pe care ar trebui să le evitați pentru a vă păstra modul de viață natural de igienă.

Ingrediente de căutat

Dacă vă faceți propriile produse de îngrijire a părului, veți folosi articole care sunt naturale și găsite acasă, cum ar fi ouă, maioneză, ulei, avocado, unele fructe și legume și ingrediente similare. Atunci când achiziționați produse naturale de igienă pentru părul dvs., va trebui să găsiți anumite ingrediente care sunt utilizate în mod obișnuit în produsele naturale de îngrijire a părului. Acestea includ unturi naturale, cum ar fi untul de shea și untul de cacao, uleiuri naturale precum uleiul de măsline, uleiul de semințe de morcov și uleiul de nucă de cocos, uleiurile esențiale precum lămâia, portocala, geraniul și lavanda și proteinele derivate din alimente.

Ingrediente de evitat

Există, de asemenea, ingrediente pe care ar trebui să le căutați și să le evitați. Chiar și produsele care pretind a fi „naturale” conțin, de fapt, substanțe chimice toxice și conservanți pe care nu doriți să le puneți în păr. Aceste ingrediente includ silicon, metil-paraben, propil-paraben, butil-paraben, lauril de sodiu, Laureth sulfat, vaselină, propilen glicol, imidazoldinil, dietanolamină, trietalnolamină, ingrediente etoxilate care includ cele care se termină în ETH și încep în PEG. În general, produsele naturale nu vor conține ingrediente pe care nu le recunoașteți și cele pe care nu le puteți pronunța.

Beneficiile produselor naturale de igienă a părului

În afară de a face parte din stilul tău de viață de igienă naturală, există o serie de beneficii asociate cu utilizarea produselor naturale de îngrijire a părului. Pentru început, veți avea cel mai sănătos păr din viața dvs. atunci când treceți la produse naturale. Acest lucru se datorează faptului că părul tău devine așa cum a fost menit; fiind doar spălate și condiționate cu ingrediente care sunt complet naturale. De asemenea, veți economisi bani dacă alegeți să faceți produsele naturale de igienă a părului acasă.

Produse naturale de igienă a părului de casă

Este foarte ușor să faci produse de îngrijire a părului, cum ar fi produse de curățare și balsamuri pentru părul tău, realizate din produse naturale, dintre care multe le ai deja în bucătărie. O modalitate este de a face un balsam pentru scalp luând puțin ulei de măsline încălzit și trecându-l prin păr, începând cu scalpul. Acest lucru vă va condiționa scalpul, precum și restul părului. Pentru a elimina reziduurile sau acumularea de pe scalp, faceți o soluție 50/50 de ulei de măsline și oțet distilat și aplicați-o pe scalp în fiecare noapte. Lăsați produsul peste noapte și clătiți-l în dimineața următoare când vă șamponați părul.

Produse naturale de igienă feminină

Este posibil să trăiți deja stilul de viață natural de igienă folosind toate produsele naturale, mâncând organic, bând apă curată, obținând mult aer proaspăt și soare natural pentru vitamina D și luând doar ierburi naturale, mai degrabă decât vitamine și suplimente cumpărate din magazin. Dar cum rămâne cu produsele tale de igienă feminină? Ca femeie, s-ar putea să nu fi considerat acest produs ca fiind periculos pentru sănătatea ta, dar, de fapt, majoritatea produselor feminine tradiționale și cumpărate din magazin nu sunt nici pe departe naturale. Următoarele sfaturi vă vor oferi o perspectivă asupra alegerii produselor naturale de îngrijire feminină și crearea propriilor dvs.

Despre produsele naturale de igienă feminină

Ciclul menstrual va continua indiferent dacă alegeți sau nu să trăiți un stil de viață natural de igienă. Acest lucru înseamnă că trebuie să încorporați produse naturale în rutina dvs. de igienă feminină. Puteți începe prin a vă uita la ingredientele din produsele pe care le utilizați în prezent. Multe dintre ingredientele folosite nu sunt naturale și vor fi toxice. Acestea includ adesea substanțe chimice toxice, conservanți sintetici și alte ingrediente pe care nu le doriți lângă piele! Cele mai multe dintre ele nu vor conține degete naturale și, ca cea mai absorbantă parte a corpului, doriți ca vaginul să fie protejat de potențiale boli sau infecții. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin alegerea produselor naturale de igienă feminină.

Beneficiile produselor naturale de igienă feminină

După cum sa menționat anterior, există multe beneficii pentru produsele naturale de igienă feminină. Veți evita conservanții sintetici, înălbitorul, fibrele nenaturale, umpluturile, pesticidele și alte ingrediente urâte care intră în fabricarea spălării feminine, tampoanelor, tampoanelor igienice și a altor articole feminine. Nu numai că organismul dumneavoastră va fi mai protejat de potențialele infecții și vă puteți angaja într-un stil de viață de igienă naturală, dar produsele naturale tind să fie, de asemenea, mai ecologice ca un bonus suplimentar.

Spălare feminină de casă

Există ingrediente naturale pe care le puteți folosi în locul spălării feminine cumpărate din magazin. Unul dintre ingredientele principale este apa bună, care poate fi folosită pentru a vă curăța zonele feminine în fiecare zi în timpul dușului. Apoi, este oțetul alb distilat care este amestecat cu apă caldă și utilizat în același mod ca și apa. De asemenea, puteți face o spălare feminină cu gel de aloe vera direct dintr-o plantă de aloe vera amestecată cu apă.

Achiziționarea de produse naturale de igienă feminină

Dacă doriți să cumpărați produse naturale de igienă feminină, există două produse pe piață care sunt dedicate să vă ajute să trăiți un stil de viață natural. Acestea includ Cottons, care este o companie australiană care a produs tampoane și tampoane din bumbac organic fără ingrediente nenaturale utilizate și Natracare, care este prima companie certificată de tampoane din bumbac organic și absorbante sanitare din lume.

Realizarea produselor de igienă naturală

Produsele de igienă naturală sunt produse naturale aprobate în modul de viață al igienei naturale. Igiena naturală include respectarea unui stil de viață natural pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală și pentru a scăpa în mod natural de boli, boli și alte afecțiuni și afecțiuni medicale. Cu igiena naturală, nu puteți utiliza substanțe chimice care nu sunt fabricate din ingrediente naturale, ceea ce elimină majoritatea produselor cumpărate din magazin de pe rafturile din baie. Produse precum îngrijirea pielii, cosmetice, îngrijirea părului, produse feminine și alte produse pe care le utilizați în mod obișnuit vor folosi substanțe chimice urâte care nu se alătură modului natural de viață al igienei.

Beneficii

Veți găsi multe beneficii pentru a vă face propriile produse naturale de igienă. Primul beneficiu este că, de obicei, nu puteți găsi produse complet naturale în magazine. Pentru a rămâne proaspeți, folosesc o varietate de substanțe chimice și conservanți care ajung să fie toxici. Când le faci acasă, ai control complet asupra a ceea ce intră în ele, cum și când le folosești și cât cheltuiești. Un alt beneficiu este faptul că veți economisi o mulțime de bani cu produsele naturale pe care le faceți singur.

Ingrediente comune

Există o varietate de ingrediente pe care le puteți utiliza în produsele de igienă naturală de casă, care sunt naturale și vă vor evita să utilizați produse cu substanțe chimice toxice și periculoase. Un ingredient comun este uleiul de măsline. Uleiul de măsline are zeci de beneficii și poate fi folosit în aproape orice produs de înfrumusețare din jur. Uleiul de măsline are cantități mari de vitamina E, ceea ce îl face ideal pentru produsele de îngrijire a pielii, inclusiv loțiune și hidratant. Avocado și mierea sunt alte ingrediente care sunt uimitoare pentru pielea ta. Un alt ingredient comun pentru produsele de igienă naturală de casă sunt ouăle. Ouăle oferă numeroase beneficii, inclusiv strângerea pielii și condiționarea părului în mod natural. Deoarece ouăle, atâta timp cât provin de la găini libere, sunt considerate ca parte a stilului de viață natural de igienă, ele pot fi folosite pentru produsele dvs. naturale. Iaurtul alb simplu poate fi, de asemenea, utilizat pentru produse de igienă naturală de casă, inclusiv într-o mască de iaurt pentru a vă hidrata pielea.

Reţete

Ulei de măsline pentru păr Pentru a folosi ulei de măsline în păr, tot ce trebuie să faceți este să-l încălziți și să-l aplicați pe scalp. Înfășurați-vă părul cu un prosop umed și clătiți uleiul de măsline după o oră. Uleiul de măsline pentru piele poate fi folosit și pe piele datorită vitaminei E. Pur și simplu aplicați ulei de măsline pe piele pentru a o hidrata; Nu trebuie clătit decât dacă nu vă place senzația uleiului. De asemenea, puteți utiliza ulei de măsline pentru bărbierit în loc de cremă de ras. Ouă pentru păr Utilizați ouă pentru a face un balsam de păr amestecând împreună un gălbenuș de ou și o lingură de ulei de măsline. Când este o textură înghețată, adăugați o ceașcă de apă și acoperiți-vă părul cu amestecul. Clătiți-l cu apă rece după 20 de minute.