Caută
Close this search box.

Contribuie pentru Clinică

CHETA NAȚIONALĂ PENTRU RIDICAREA PRIMEI CLINICI DE POST DIN ROMANIA

Obezitatatea în România este la cote alarmante, 1/3 dintre români fiind obezi sau supraponderali. Cancerul și diabetul sunt probleme mai stringente ca niciodată. Bolile digestive se înmulțesc din cauza consumului exagerat sau deficitar de alimente. Depresia este la un maxim istoric, alături de anxietăți și probleme de relaționare. Infertilitatea legată de stresul locului de muncă este o realitate. Și multe alte probleme ale societății contemporante pot fi ameliorate sau chiar tratate cu prin postul cu apă. Peste 90% din afecțiuni pot fi ameliorate sau tratate prin postul cu apă spun cercetătorii în domeniu.

Asociația Postului Terapeutic înțelege nevoia românilor pentru o ameliorare a stării de sănătate și prin astfel de curățări prin simplul refuz de hrană pentru o perioadă limitată de timp alături de alte proceduri complementare cum ar fi masaje, băi, curățări de colon, excursii, pelerinaje pedestre, ședințe de psihoterapie etc.

Pentru a pune în practică această metodă terapeutică și în România, trebuie să existe un spațiu retras de viața tumultuoasă, lângă zone încărcate spiritual, lângă o pădure, lângă un curs de apă, într-o zonă mai puțin poluată pentru a putea realiza dezideratul curățării și vindecării.

La finalul anului 2023 Asociația Postului Terapeutic a achiziționat suprafața de 3,66 ha de pământ pe raza comunei Vânători – Neamț, județul Neamț, în apropierea Mănăstirilor Secu, Sihăstria, Neamț, Sihla, Agapia și Văratec pentru a fi folosită în vederea ridicării centrului terapeutic.

Începând cu anul 2024, persoanele fizice sau juridice care doresc să participe la edificarea Centrului de Post și pocăință pot să contribuie financiar în conturile APT sau pot redirecționa sume din impozitul pe salarii prin intermediul formularelor 230 în cazul persoanelor fizice și 107 în cazul persoanelor juridice.

Asociatia Postului Terapeutic

Raiffeisen Bank

LEI: RO04 RZBR 0000 0600 2305 1110

EUR: RO74 RZBR 0000 0600 2305 1111

În total se pare că ar fi nevoie de circa 2.500.000 de euro pentru a ridica această construcție extraordinară, iar noi credem cu adevărat că împreună putem să reușim tot ceea ce ne propunem.

Centrul de post trebuie să fie închinat lui Dumnezeu și lucrării Sale în om și trebuie angajați oameni doar buni creștini, oameni închinători, luminați și care umblă doar în voia Domnului. Postitorii vor fi primiți din toate colțurile lumii, însă doar persoane care își asumă o stare de pocăință alături de aspectul ascetic al postului.

Clinica va beneficia de toate dotările necesare unui proces de post modern – bază de tratament recuperator, băi, masaje, sală de sport și altele de acest tip.

Proiect: Construirea unui Centru Terapeutic pentru promovarea postului terapeutic cu apă în România

Data de început: 2023

Data de finalizare: 2028

Coordonatorul proiectului: Asociația Postului Terapeutic, Cezar Elisei, Președinte

Misiunea Proiectului:

Proiectul propune construirea primului Centru Terapeutic specializat în postul terapeutic cu apă din România, gestionat de Asociația Postului Terapeutic. Scopul principal este să ofere un spațiu dedicat educației, consilierii și tratamentului alternativ bazat pe postul cu apă, având în vedere dimensiunile fizice, mentale, emoționale și spirituale ale individului.

Obiectivele proiectului:

• Achiziționarea terenului și începerea construcției centrului echipat cu facilități adecvate pentru tratamentele postului terapeutic cu apă.

• Extinderea programelor educaționale și de consiliere pentru promovarea postului terapeutic cu apă, oferind informații clare și accesibile.

• Achiziționarea de instrumentar medical de specialitate, cărți și materiale informative pentru îmbogățirea resurselor centrului.

• Stabilirea de parteneriate cu instituții medicale, organizații similare, și specialiști pentru consolidarea resurselor și aportul de expertiză.

• Dezvoltarea unei campanii de promovare a centrului și a beneficiilor postului terapeutic cu apă în rândul comunității locale și naționale.

• Identificarea și implementarea soluțiilor pentru a asigura accesul persoanelor din diverse categorii sociale la tratamentele și programele centrului.

Beneficiari:

• persoane care caută metode alternative la metodele tradiționale de tratament și sunt interesate de beneficiile postului terapeutic cu apă.

• persoane care suferă de diverse afecțiuni și doresc să abordeze vindecarea lor dintr-o perspectivă holistică.

• persoanele din comunitatea locală și națională care doresc să se informeze și să participe la programele de educație și consiliere.

• medici, terapeuți, preoți/monahi și alți profesioniști care doresc să înțeleagă și să încorporeze practici alternative în abordarea lor medicală.

• programul proiectului va fi conceput pentru a îndeplini nevoile tuturor categoriilor de vârstă, oferind programe adecvate pentru fiecare grup.

Impactul Așteptat:

• oferirea unei alternative de tratament pentru îmbunătățirea sănătății fizice, mentale și emoționale;

• creșterea nivelului de conștientizare și educație în privința beneficiilor postului terapeutic cu apă;

• crearea unei comunități susținătoare pentru cei interesați de abordările terapeutice alternative;

• consolidarea postului terapeutic cu apă ca metodă recunoscută și integrată în domeniul sănătății.

Proiectul se bazează pe expertiza și experiența Asociației Postului Terapeutic și vizează să aducă contribuții semnificative în domeniul sănătății și bunăstării prin promovarea postului terapeutic cu apă într-un cadru dedicat și bine echipat.